Kan vi blive immun overfor stress?


I stedet for at undgå stress helt, kan vi så leve med det?


Svaret fra mig er JA og vi kan selv gøre os immune.

Flemming og jeg har jongleret med et liv som selvstændige trænere med to børn, lav økonomi og masser af følelsesmæssigt udfordringer igennem de sidste 6 år, men vi har ikke haft stress en eneste gang i den periode.

Det vil sige, vi har ikke haft de fysiske symptomer på stress.

For stress giver sig til udtryk i symptomer som:

  • Uro i kroppen pga. et nervesystem der er i konstant beredskab og aldrig får restitueret.
  • Høj puls ved overfladisk vejrtrækning og følelsesmæssig uro.
  • Manglende overblik da vi mister evnerne til at koordinere og koncentrere os i takt med pulsen øges.
  • Hyppige infektioner da kroppen skifter fra et basisk til et mere syre baseret miljø ved overfladisk vejrtrækning.

Der er selvfølgelig mange flere detaljer omkring stress, min pointe er, at kan vi kontrollere symptomerne, kan vi styre vores reaktion på stress.

Hvordan lærer vi det?

Vores vejrtrækning er en fællesnævner for vores stress symptomer – mestrer vi den, bliver vi også selv herrer over om vi skal have stress symptomer eller ej.

Vejrtrækningen alene kan påvirke:

vores nervesystem
puls
fokus
følelser
syre/base balance


Både i positiv og negativ retning.

Vejrtrækningen kan altså give os magten tilbage.

Der eksisterer allerede en masse fantastiske vejrtræknings teknikker derude, det vi har gjort, er at lave et træningssystem der øver os i, hvornår vi skal bruge hvilke teknikker.

Når vi mestre dem under fysisk træning, så bruger vi dem også automatisk på arbejdet eller når livet udfordrer os på følelserne. Kroppen reagerer nemlig fysiologisk på samme måde om vi træner, arbejder meget eller bliver følelsesmæssigt udfordret.

Den dag vi kan kontrollere vores fysiologiske symptomer ved stress, bliver vi immune.

Når det så er sagt, så giver det os ikke frit lejde til at mosle endnu mere på, nogle gange skal der ændringer til i vores liv for at vi trives bedre.

Livets læringer bliver vi heldigvis ikke fri for, vi får blot redskaberne til at komme lettere igennem dem uden, at kroppen bukker under for stress symptomerne.

Vil du lære mere?
Lørdag d. 29. februar 2020 holder Flemming vejrtrækning workshop igen. Denne gang kan du lære at styrer din puls med din vejrtrækning alene. Du kan tilmelde dig på linket her: https://ezme.io/c/nv/eKyb

Eller book en (rigtig god) kaffe samtale med mig og få hjælp til at håndtere livets læringer lettere uden modstand og fysisk stress♥ Du kan booke en samtale med mig ved at sms mig på 20474941.

Kh Trine Grey

CON.EX. – MOVE – BREATH – LEARN