Hvad din krop ville ønske du gjorde i januar!

Vi tænker det er mere træning og mindre mad, men vores hjerner tager fejl januar efter januar. Din krop sukker nemlig efter noget helt andet.

Efter jul og nytår føler de fleste af os så tunge, dvaske og flommede at vi bare må og SKAL i gang med træning, vi skal tilbage i hverdags uniformenen og den strammer! Og vi kan simpelthen ikke holde den lade følelse ud, vi vil væk fra den og det skal være nu.

Yark!

Vi vil ryste ubehaget af os og føle os lette og frie i kroppen igen.

Des mere vi har skejet ud i julen med alkohol og fed mad, jo større er ubehaget og trangen typisk til at komme væk fra rødvin, småkager og brun sovs, eller i hvert fald væk fra ubehaget vinen og den fede mad giver os. For lysten til den lækre smag behøver bestemt ikke at være væk😊

Jeg ser det år efter år i centret, folk vælter ind i januar og februar måned fordi de oprigtigt ER mere motiverede end nogensinde.

Min erfaring er at de fleste af os, faktisk ER langt mere motiveret her i januar til at være mere aktive og spise sundt, end vi normalt er. Og det er vi, fordi vi har det elendigt inden i efter juleferien, og sådan orker vi simpelthen ikke at have det, så derfor tager vi de nødvendige skridt, vi tror, der skal til for at få det bedre: mere træning og mindre mad.

Jeg ser også år efter år i centret, at folk hurtigt mister deres motivation igen, og medio februar er langt de fleste ellers top motiverede medlemmer faldet fra igen. Er det så fordi, de har fået det bedre og fået rystet julen af sig? Det kan vi håbe, men måske hænger det mere sammen med, at vi ikke helt forstår, HVORFOR vi har det så elendigt ovenpå vores jule udskejelser.

Imens vores hjerne er problemløsende, og får os i gang med mere træning og flere grøntsager, så oplever kroppen julen fra en helt anden vinkel.

Den har haft utrolig travl med at nedbryde mere alkohol og mere fedt sammen med generelt større mængder mad, og da dine tarme og organer er styret af vaner, og let bliver påvirket af selv den mindste afvigelse fra normalen, så er din krop i disse dage på overarbejde.

Bare tjek din fordøjelse! Det kan være du er oppustet, har ondt i maven, har mere luft i maven, oplever tynd afføring eller måske endda forstoppelse.

Det er din krop, der siger, at den ikke kan følge med.

Din krop prøver at høvle igennem kilovis af proteiner, fedtmolekyler, fibre og alkohol, SAMTIDIG med du også har lavet om på din søvnrytme.

Du er måske kommet senere i seng, og har forskubbet din søvnrytme, det kan selvfølgelig have været tiltrængt og dejligt, men din krop arbejder, også når du sover, det er her den kan bruge alt energien på at nedbryde og opbygge og lappe og reparere, så du kan vågne op frisk og fri i din krop, uden tonsvis af væske i kroppen og en urolig mave.

Når du både giver kroppen mere at arbejde med, og ændrer på den tid og de tidspunkter, kroppen plejer at have til at fikse dig i, så føler du ubehaget, så føler du dig flommet og lad. Du bliver fyldt med væske, og tøjet strammer ekstra meget og ringen på fingeren sidder urokkeligt fast.

Kroppen er ikke fuldt restitueret og det er DET der føles ulideligt ubehageligt. Det er ikke fordi, du har fået mere fedt på sidebenene, du kan nemlig sagtens have taget fedtmasse på i julen, uden det giver fysisk ubehag. Alt det fysiske ubehag du mærker, er kroppen der halter bagefter, og prøver at fikse alt det overarbejde du har givet den.

Hvis du så føler motivationen til at komme væk fra ubehaget, og vil i gang med træning og sund mad her i januar, så laver du drastisk om i kroppens rytme igen.

Hvis du tvinger kroppen ud på løbeture og i træningscentret, samtidig med den ikke har fået ryddet op efter julen endnu, så arbejder du imod din krop og væk fra den gode følelse du savner. Din krop arbejder dag og nat på at udbedre kaosset og overarbejdet inden i, det kan let gå galt, hvis du tvinger den til at YDE MERE.

Det er lige præcis det, der går galt januar efter januar for langt de fleste af os, vores hjerner tror, vi bare skal træne mere og spise mindre, så får vi det bedre. Men kroppen er maks. presset og stresset, og ville ønske, vi bare fandt tilbage i en stille og rolig rytme med søvn og hverdagsmad og måske ventede en uge eller to med at presse kroppen igennem en løbetur eller hård træningstime.

Din krop vil elske, hvis du startede blidt ud, og bare gik lidt flere ture eller tog det stille og roligt til træning. Selv hvis du er vandt til at træne, så er kroppen ekstra presset i disse dage, fordi din rytme har været ændret så radikalt så længe.

Næste gang du skal træne, så giv din krop tid til at finde sin rytme igen og respekter at din krop allerede arbejder ekstra meget. Hvis du presser den yderligere, bliver risikoen for skader, sygdom, mere ubehag, træthed og dårligt humør gradvist større og større, indtil du helt må stoppe motivation eller ej.

Det bedste du kan gøre for din krop lige nu, er at tage det stille og roligt et par uger og få din hverdag til at kører normalt igen med mad og søvn. Når væsken er ude af kroppen, og du vågner fuldt restitueret og fri i kroppen, så kan træningen for alvor begynde😊

Vi bliver konstant styret af vores hjerne, og vores ide om hvad der er rigtigt og forkert, især når det gælder vores træning og sundhed, men i den proces overhører vi ofte vores krop og dens behov. Simpelthen fordi vi ikke har lært forskel på, hvornår vi lytter til hjernen og hvad det vil sige at lytte til kroppen.

Hvis vi har lyst til at lære det, kan vi med stor fordel overlade styringen af vores træning og kost til vores krop. Den fortæller os hele tiden, hvad den har brug for og hvornår den har brug for det, men vi hører det sjældent, fordi vi er vandt til at lade fornuften og vores hjerne bestemme træningen.

Den nemmeste måde at lære andre at lytte til deres krop, er efter min mening igennem træning, her kan vi få et samarbejde op og køre, og det er en fryd for mig at se, når mine kursister bliver større og større eksperter på deres krops behov og hvordan jeg som træner bliver mere og mere overflødig<3

Din krop er i virkeligheden DIN bedste træner og sundhedsekspert. Min, din og andres hjerner ved INTET omkring din sundhed, i forhold til hvad din krop ved😊

Læs mere om hvordan du træner i samarbejde med din krop<3

Læs mere om mine kurser, så du kan blive din egen sundheds og trænings ekspert😊     

Rigtig godt Nytår!

Kh Trine Grey, Personlig Træner, Lad Kroppen Bestemme